Aanpak van straatracen

aanpak straatracen

In het kader van de aanpak van het straatracen dat zich verplaatst heeft van Koolmijnlaan-Cité naar industrieterrein De Schacht voerde de verkeersdienst anonieme controles en snelheidscontroles uit. In Mijnwerkerslaan negeerden 13 bestuurders de snelheidsbeperkingen. Eén straatracer reed aan 117 km/u. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken. Een bromfietsers vervoerde een passagier zonder valhelm. De bestuurder kon geen rijbewijs, inschrijving noch verzekering tonen. De bromfiets werd in beslag genomen.

In G. Gezellelaan vloog een straatracer aan 135 km/u het flitstoestel voorbij. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken.

Voorts voerden de inspecteurs snelheidscontroles uit in Koolmijnlaan, Viverselweg, Langstraat, Elf Novemberstraat en Dekenstraat. Op 957 auto's reden er 249 te snel in Koolmijnlaan (59), Viverselweg (22 op 42 of de helft !), Langstraat (5) en Elf Novemberstraat (82). In Dekenstraat liep een straatracer tegen de lamp die 105 reed waar slechts 50 mag. Nog 2 andere bestuurders verliezen hun rijbewijs. Liefst 83 bestuurders op 177 negeerden in Dekenstraat de snelheidslimiet.

Eén bestuurder die vlotjes 2 redbullblikjes uit het raam smeet mag zich aan een proces-verbaal wegens sluikstorten verwachten.

 

15/05

Na een periode van anderhalf jaar inactiviteit is de onbemande camera in Koolmijnlaan-Cité terug in werking. Van 5 tot 15 mei werden 103819 voertuigen gecontroleerd. 60 bestuurders (6 per dag) reden sneller dan 50 km/u in de winkelstraat.

Voorts werden tijdens een verkeerscontrole 10 inbreuken vastgesteld wegens niet gebruiken van het kinderzitje of de gordel (2), maximum aantal passagiers overschreden, onreglementaire kentekenplaat, gsm'en aan het stuur (3), rood licht negeren en parkeren (2).

03/05

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners inzake overlast tijdens Turkse huwelijken stelde de politie een aantal verkeersinbreuken vast. De feestvierders, die weinig rekening houden met andere weggebruikers reden afgelopen zondag in karavaan en al toeterend door het winkelcentrum Cité.

Verschillende bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en reden met de gsm aan het stuur. Ten minste 6 processen-verbaal werden opgesteld.

De politie plant dergelijke wantoestanden in de toekomst meer en meer te verbaliseren.

25/04

De verkeersdienst nam deel aan de provinciale verkeersthema-actie "hinderlijk parkeren" van 5 tot 21 april. 33 bestuurders werden betrapt op het negeren van een parkeerverbod of het parkeren op een fiets- of voetpad.

Een bestuurster die reed spijts verval van het recht tot sturen kon met de ANPR-camera betrapt worden. Voorts negeerden 5 vrachtwagenbestuurders het parkeerverbod voor voertuigen van meer dan 3,5 ton in Heusden-Zolder.

21/04

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit. 1496 auto's passeerden het flitstoestel. 281 bestuurders reden sneller dan toegelaten in Inakker (108), Elf Novemberstraat (64), Veldstraat (55), Dellestraat (22), OLV-straat (13), Poelenstraat (12) en Mijnwerkerslaan (7). Eén snelheidsduivel speelt zijn rijbewijs kwijt : hij reed in de bebouwde kom in Veldstraat 90 waar slechts 50 mag. Een snelheidsovertreder die bovendien reed met een gsm in de hand mag extra € 110 ophoesten.

Twee verdachte bestuurders werden een ademtest opgelegd. Beiden bliezen positief. Eén van hen legde bovendien een positieve speekseltest af. De man die geen vaste verblijfplaats had reed zonder verzekering. Zijn auto werd in beslag genomen en getakeld.

20/04

Tijdens de flitsmarathon voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit op 10 plaatsen tussen 8u00 's morgens en 2u00 's nachts.

In totaal passeerden 1675 wagens de camera. 432 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking in Bieststraat (121), St.-Jobstraat (80), M. Scheperslaan (72), Het Heike (68), Brugstraat (30), Westlaan (25), Meylandtlaan (14), Dekenstraat (11), Stationsstraat (8) en Koerselsebaan (3).

Het rijbewijs van twee snelheidsduivels wordt ingetrokken. In Brugstraat en Het Heike, waar een beperking van 50 geldt vlogen ze aan respectievelijk 105 en 90 km/u.

03/04

De verkeersdienst nam deel aan de provinciale verkeerscampagne "gordel & kinderzitjes" van 6 maart tot 27 maart. Inspecteurs schonken extra aandacht aan het dragen van de veiligheidsgordel en het gebruiken van het kinderzitje, vooral in de schoolomgeving.

27 bestuurders werden betrapt op het niet dragen van de gordel. 2 ouders vervoerden hun kind zonder kinderzitje in de wagen. Zij kregen een boete van € 165.

Van 5 tot 21 april zal het foutparkeren extra aandacht krijgen.

 

Overzicht van alle snelheidscontroles

Overzicht van ander politiecontroles

Datum van het bericht: maandag 04 september 2017


Terug