De Winning, onze duurzame horeca-partner voor Domein Bovy

sfeerbeelden Bovy

De Winning gaat de horeca-uitbating op Bovy voor zijn rekening nemen. De Winning is een project in de sociale economie, dat werkt met mensen die niet (meteen) in de reguliere economie terecht kunnen. Op 3 juni opent De Winning een pop-up café vanuit het Pannenkoekenhuisje. Daar zullen dan de eerste vier maanden dranken en kleine versnaperingen geserveerd worden. Het zal nog om een bescheiden aanbod gaan, dat wel de link legt met de gezonde en biologische producten die De Winning op zijn boerderij teelt. Ondertussen zorgt de gemeente dat de andere gebouwen in orde komen. Daarna zal De Winning aan de slag gaan in het Gasthof, en ook het hotel gaan uitbaten. Tegelijk zal De Winning op zoek gaan naar partners en verenigingen om mee samen te werken voor de andere onderdelen van het domein. Bij de uitbating zal De Winning mensen met een beperking inschakelen gecombineerd met ervaren horecamensen.

Ondertussen gaan de werken onverminderd voort

Over enkele weken kan je dus al een pintje of koffie drinken en een kleinigheidje eten op Bovy. Maar ondertussen gaat ook de rest van de werkzaamheden volop voort. De teams van Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) hebben over het domein 2 ha bloemen-mengsel ingezaaid, verschillende grachten zijn open gemaakt om het waterverloop op peil te houden. Over de ringgracht en de Voortbeek zijn twee nieuwe brugjes geplaatst. In juni zullen verder maaiwerken uitgevoerd worden, samen met de herstelling van enkele paden. De vergunning voor de aanleg van de nieuwe dierenweide volgens een plan van het CVO is aangevraagd.

De werkgroep speelpleinen sleutelt aan een ontwerp voor een nieuw speelterrein dat ook voor de kinderen van Bolderberg en Viversel moet dienen. In de loop van de zomer zal het eerste speeltoestel geplaatst worden en volgend jaar wordt het speelterrein verder uitgebreid. Voor de gebouwen zijn enkele studies gebeurd. De buitengevel van het hotel moet vervangen worden en ook de toestand van de rest van het hotel is onderzocht en leverde een lange termijn-onderhoudsplan op. Aan Inter, het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen, is advies gevraagd om de pleinen, parkings, toiletten, rustpunten, enz. toegankelijk te maken.

 

Netheid, toegankelijkheid en veiligheid

Toen Domein Bovy terug in eigen beheer kwam eind oktober vorig jaar, hebben we als gemeente onmiddellijk beslist om in te zetten op netheid, toegankelijkheid en veiligheid.

Datum van het bericht: woensdag 14 juni 2017


Terug